Uzun yıllardır.
Önemli bir gelir kaynağı.
Samos'ta...
MÖ 1200 yılından beri.
3 bin yılı aşkın geçmişi.
Var şarap üretiminin.
Samos adası yerlilerinin...
Biz Misket diyoruz.
Türkiye'de.
Burada Muskat deniliyor.
Samos'da yetişen üzüme...
Beyaz bir üzüm.
Şarabının rengi sarı.
Oldukça da kıvamlı.
Bal gibi, tatlı mı tatlı...
Yıllardır üretmişler.
Keyifle tüketmişler.
Büyük bir bölümünü fıçılara yüklemişler.
Başka diyarlara göndermişler...
On yıl önce.
Akıllarına gelmiş.
Bir Müze yapalım denmiş.
Eski Şaraphane düzenlenmiş...
Samos'un merkezinden.
Birkaç km ötede.
Deniz kenarında.
Taş bir bina...
İki Euro veriyorsunuz.
İçeriye giriyorsunuz.
Şarap Müzesi'ni geziyorsunuz.
Sonra da tadım yapıyorsunuz...
Karanlık şarap mahzenleri.
Eski şarap şişeleri.
Küçük meşe şarap fıçıları.
Dev ahşap şarap sarnıçları...
Şarap ile ilgili belgeler.
Birçok görseller.
Yapımda kullanılan malzemeler.
Kazanılan ödüller, plaketler...
Tümü 26 farklı.
Lokal şarap yapımcısı.
1934 yılında birleşmişler.
EOSS isimli bir kooperatif meydana getirmişler...
10 bin ton'a yakın şarap üretiliyor.
Bir yılda Samos'ta.
En büyük alıcısı Fransa.
Sonra da İngiltere ve Avustralya...
Kolay kolay gelinmediğini.
Anlıyorsunuz bu düzeye.
Samos Şarap Müzesi'ni.
Gezdiğinizde...
Samos Şarap Müzesi fotoğraflarım:
https://photos.google.com/share/AF1QipPyYl58TZXMTkwio-cOY9M2JcEGtPRH-25pPlRNqkUu2nNyX3k1H5cNf91frxZfkw/photo/AF1QipOwuszqQ_UXImDx8f30Ukgherps8U3joHx3ch2v?key=Wml6TDY1WllnZWRQOHJPOW0zajJJUWdJOEd6VDZ3
.